(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Bramborový chléb pečený v Ultra plus 5l od Tupperware

Potřebné ingredience
Přibližná hmotnost chleba 1128g (1540g - můj na fotografii): 300ml (400ml) vody nebo mléka (já dávám mléko), 25g (30g) margarínu nebo másla, 1 vejce - stejné u obou velikostí , 150g (200g) vařených šťouchaných nebo strouhaných brambor, 1 (1,5) kávová lžička soli, 1 (1,5) kávová lžička cukru, 630g (780g) hladké mouky, 1 (1,5) balíček sušeného droždí
Postup přípravy
Upozornění - množství v závorkách odpovídá té velikosti 1540g - tuto velikost jsem peču já v Ultra plus 5l v troubě - je to chlebík na fotografii
Těsto nechávám umíchat v domácí pekárně - ALE POZOR!!! TĚSTO HODNĚ KYNE, TUDÍŽ HO JEŠTĚ PŘED UPLYNUTÍM ČASU NA KYNUTÍ V PEKÁRNĚ PŘENDAVÁM DO ULTRA PLUSU. Většinou se mi už těsto začíná opírat o víko pekárny :-)Tento hrnec mám suchý - tedy nevymazaný a nevysypaný moukou. Těsto do něj přendám, opratrně ho pomoučenýma prstama uhladím, aby byl stejnoměrně rozložený. Pak Ultra plus přiklopím víkem a dám ho do vyhřáté trouby. Peču pak bez otevření víka ca hodinu při 170 stupních (elektrická trouba). Pak UP vyndám, víko sundám a nechám 5-10minut stát. Pak chléb kolem dokola "objedu" klasickou stěrkou od Tupperware (J 22), UP obrátím a opatrně chléb vyklepnu. Pak ho nechám vystydnout a už se na něj vrhá moje mlsná rodinka....
Výhoda je, že ten chlebík má 4 patky, takže se nemusíme o ně prát :-)))))
Přeji všem dobrou chuť...
Recept mám z receptáře, který byl v krabici u pekárny Eta Harmony. Kdo ji máte, určitě tam najdete i tento receptík...
Těsto nechávám umíchat v domácí pekárně - ALE POZOR!!! TĚSTO HODNĚ KYNE, TUDÍŽ HO JEŠTĚ PŘED UPLYNUTÍM ČASU NA KYNUTÍ V PEKÁRNĚ PŘENDAVÁM DO ULTRA PLUSU. Většinou se mi už těsto začíná opírat o víko pekárny :-)Tento hrnec mám suchý - tedy nevymazaný a nevysypaný moukou. Těsto do něj přendám, opratrně ho pomoučenýma prstama uhladím, aby byl stejnoměrně rozložený. Pak Ultra plus přiklopím víkem a dám ho do vyhřáté trouby. Peču pak bez otevření víka ca hodinu při 170 stupních (elektrická trouba). Pak UP vyndám, víko sundám a nechám 5-10minut stát. Pak chléb kolem dokola "objedu" klasickou stěrkou od Tupperware (J 22), UP obrátím a opatrně chléb vyklepnu. Pak ho nechám vystydnout a už se na něj vrhá moje mlsná rodinka....
Výhoda je, že ten chlebík má 4 patky, takže se nemusíme o ně prát :-)))))
Přeji všem dobrou chuť...
Recept mám z receptáře, který byl v krabici u pekárny Eta Harmony. Kdo ji máte, určitě tam najdete i tento receptík...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Koblížci
(upraveno)
30. 8. 2011, 11:41
Spíš bych nazvala vekou a ne chlebem.. Neurazí ale ani nenadchne...na nás strašně nadýchaný a to jsem dala jen 1 lžičku droždí!! nedokáži si představit s celým sáčkem..
nahlásit

Yvetaaa
(upraveno)
22. 8. 2011, 8:41
Tak to se těším až ho upeču poprvé.Díky moc


nahlásit